Om Jalla Jalla en Jul för Alla

Jalla Jalla en Jul för Alla var en öppen julfest som arrangerades med målet att alla ska kunna fira en jul i gemenskap.

Vi bjöd på julmat, julklappar till barnen, underhållning, livemusik, aktiviteter för både barn och vuxna och en massa kärlek.

Julfesten startade som gräsrotsprojekt av Soppkök Malmö under 2012 och överlevde sedan dess under olika former fram tills 2023. Varje år besökte över 1000 julfirare oss. Jalla Jalla en Jul för Alla höll i sin sista julfest den 24 december 2023.

Vi som jobbade med julfesten

Jalla Jalla en Jul för Alla drevs ideellt och bakom julfesten låg det en hel del planeringen året runt. 

Alice Berger, volontäransvarig
Arbetar som: Ljudboksansvarig på Bokfabriken
Det bästa med julen: Allt 😀

Marielle Sterner, projektledare
Arbetar som: 
Konsult, Gen Z Consulting 
Det bästa med julen: Jalla Jalla en Jul för Alla

Lina Ahlberg, underhållningsansvarig
Arbetar som: Steriltekniker
Det bästa med julen: Chokladkalendern

Johanna Andersson, ansvarig för barnhörnan
Arbetar som: Supply planner på Midsona
Det bästa med julen: All mysbelysning

Fredrik Anderzén, köksansvarig
Arbetar som: Assisterande kökschef på Crowne Plaza
Det bästa med julen: Glädjen i barns ögon när de ser magin i julen

Åsa Sellberg, barnhörnan

Skrivet om oss i media

Jalla jalla, en sista jul för alla
Efter tio år blir det ett sista julfirande med föreningen ”Jalla jalla en jul för alla”. – Vi hoppas att gamla och nya sponsorer, artister och volontärer väljer att fira en sista julfest tillsammans med oss, säger projektledaren Marielle Sterner.

Sydsvenskan 2020
Det ideellt organiserade julkalaset Jalla jalla en jul för alla omvandlas i coronavirusets spår. I stället för fest för tusen personer blir det uppsökande verksamhet. Men fortsatt chans på julklapp för den som behöver.

1000 personer i gemensamt julfirande Sveriges Radio 2018
Runt om i landet bjuder organisationer in till julfiranden för de som inte har någon annan att vara med. I Malmö bjuder föreningen Kort om Samhället in hemlösa, utsatta och ensamma till en julfest på julafton. “Jalla, jalla en jul för alla” håller dörrarna öppna från klockan tio på morgonen till åtta på kvällen. 

Sista julen för Jalla – efter tio år
Volontärnätverket Jalla Jalla en Jul för Alla bjuder in till julfirande på Moriska Paviljonen i Malmö för tionde och sista gången någonsin. Med över tusen besökare årligen tror volontäransvariga Alice Berger att julfesten lämnar ett tomrum efter sig. Alice Berger berättar om beslutet att lägga ner.

Skånes största julfest är öppen för alla SVT 2019
Ingen ska behöva sitta ensam på julafton. Det är tanken när volontärer ordnar en stor julfest med mat, paket och gemenskap på Moriskan i Malmö.

De ordnar julafton för ensamma och fattiga Aftonbladet 2019
I Malmö behöver ingen sitta ensam på julafton. Då ordnar hundratals volontärer en stor julfest med julkappar, julmat och lekrum. Alice Berger och Joanna Lundqvist är några av de som fixar julafton för ensamma och utsatta familjer. – Hade jag varit i den situationen hade jag velat att någon ställde upp för mig, säger Joanna Lundqvist.